Природа

Језеро у Сакулама, пецање и birdwatching

Изузетно богат биодиверзитет одликује овај део Средњег Потамишја. Водена станишта на територији Општине Опово представљају једно од најзначајнијих влажних станишта у Србији. Посебно се истиче разноврсност барске вегетације и богатство орнитофауне која се одликује са преко 200 врста птица. На стаништима у Баранди и Сакулама егзистира више великих колонија ретких и заштићених врста због чега је овај крај једна од омиљених дестинација бројних природњака, фотографа природе и посматрача птица.

У окружењу је шума тополе која се простире на 537 хектара. Поред протиче Тамиш, тако да је место идеално за љубитеље природе, пецароше и све оне који једноставно желе да мало побегну од градске гужве искључе телефон и опусте се. Овде можете доћи у било које доба године, пружиће вам јединствен доживљај..

Jезеро

На југозападној страни насеља на месту где су се некада налазила велика барска окна, данас се простире рибњачко језеро. Повезано је каналом са рибњачким језерима Баранде. Рибњачко језеро се ушушкало на 500 хектара, а острвце га дели на два дела.

Језеро се може похвалити и највећом националном колонијом белобрких чигри, а ту је и велики број пловуша патака, гусака и величанствених лабудова који привлаче посебну пажњу посетилаца.

Галерија фотографија